top of page

Villmarkskurs med Lars Monsen

-den perfekte gaven til konfirmanten?

 

Alder: for ungdommen mellom 14-17 år

Kursleder: Lars Monsen

Sted: Femund Lodge, Femundveien 3645, 2446 Elgå

(4 timers kjøring fra Oslo, 1,5 time fra Trysil, 2 timer fra Røros)

 

Dato:  lørdag 4.- mandag 6. juni 2022 (pinsen)

Pris per deltaker: 9990,-

 

Har du lyst å gi konfirmanten dette kurset i gave? Les info under, og send epost til kurs@femundlodge.no

·        Passer for ungdom som har litt, men ikke mye erfaring fra friluftsliv.  Kanskje har du sovet noen få netter i telt eller hengekøye? Kanskje lurer du på hvordan du bør pakke sekken for en overnattingstur, hva bør være med og hva kan du droppe? Hvordan er det egentlig å padle i en packraft? Her er ingen spørsmål dumme!

·        Du bor i eget telt på tomta til Femund Lodge den første natta. Den andre natta blir det overnattingstur i felten, et sted i villmarka nær Femund Lodge. Alle deltakerne får låne sin egen packraft -- har du ikke prøvd det, så har du noe å glede deg til. Det er enkelt å mestre, en packraft er for eksempel mye stødigere enn en kano.

·        Dag 1 kl. 14.00 til 20.00 på lodgen: Kursing i de viktigste kunnskapsområdene innen friluftsliv: orientering, bålfyring, leirslaging, kosthold, sikkerhet, sporløs ferdsel, utstyr og bekledning.

·        Samling rundt bålet i lavvoen på kvelden, etter kl.20.00. Alle må være i soveposen kl. 23.00.

·        På formiddagen dag 2 drar dere på overnattingstur! Retur utpå ettermiddagen dag 3! 

·        Innsjekk fra kl. 13.00 dag 1 (seinest 14.00) og utsjekk på ettermiddagen dag 3, seinest 18.00. Det er dessverre ikke mulig å bli på lodgen etter endt kurs. 

·        Du får tilsendt en pakkeliste for overnattingsturen!

·        Du tar med all mat og turproviant du trenger, og kan lage mat på anviste bål- og grillplasser på lodgen. Eller i ditt eget fortelt.

·        Er det noe du mangler eller har glemt fikser vi det! Du kan for eksempel låne et telt om du ikke har. Ikke gå til innkjøp av masse nytt utstyr før dette kurset, vent heller til etter, da vet du mer om hva du har behov for – og ikke!

·        Du kommer deg til Elgå med bil og buss.

·        Pris 9990,- per deltaker. Ingen moms på kurs eller guidede turer.

·        Bindende påmelding, kun gyldig etter at kursavgiften er innbetalt. 

·        Sikkerhet i alt du gjør som villmarking er noe av det du vil lære om. Likevel understrekes det at du deltar på dette kurset for egen risiko, og bør ha tegnet en egen reiseforsikring.

·        Skal du fiske (frivillig) må du ordne fiskekort selv på inatur.no.

·        Skriv noen ord om deltakeren: navn, alder, erfaring (eller mangel på erfaring, hva ønsker du å lære), eventuelle spesielle utfordringer du har, generell fysisk form. Send eposten med ønske om reservasjon av plass til kurs@femundlodge.no.

feb32.jpeg
bottom of page