Lars Monsen

Femund Lodge 

Sommeren 2020 valgte de to driverne av Femund Fjellstue, Tone og Rolf Eriksen, å selge stedet de har bygd opp gjennom 21 år. De ønsket rett og slett å pensjonere seg. Den heldige kjøper ble altså undertegnede, og jeg er veldig takknemlig for at Rolf og Tone valgte meg. Det blir store sko å fylle. Tone er et arbeidsjern uten like, og jeg har allerede nå skjønt at jeg personlig ikke er i nærheten av å kunne gjøre alt hun har gjort -- men det skal mine dyktige medhjelpere klare. Rolf er en kokk i toppklassen, og det er den samme klasseforskjellen: der Rolf arrangerer viltaften blir det knekkebrødaften med meg. Så sant ikke en annen av mine dyktige medhjelpere ordner noe bedre, da -- jeg må nok sørge for det. Uansett, tusen hjertelig takk til Rolf og Tone!

 

Jeg har mange ganger startet og avsluttet egne turer på Elgå. Den fantastiske, krystallklare fjellsjøen Femunden og alltid like hemmelighetsfulle Femundsmarka nasjonalpark har alltid vært blant mine absolutte favoritt-områder i norsk natur, og jeg er slett ikke alene om å føle det slik. Med Femund Lodge som base ser jeg et vell av muligheter for deg som vil oppleve Femunden og Femundsmarka.

Jeg har altså forandret navnet til Femund Lodge. Underveis på ekspedisjoner i Alaska og Canada har jeg sett mange lodger i villmarka, og Lodge er det mest naturlige begrepet med tanke på hvordan jeg har tenkt å drifte stedet -- dessuten er Lodge lett forståelig for internasjonale gjester. 

 

Driften blir høyst sannsynlig sesong-basert, og jeg kommer til å hyre verdifulle, dyktige medhjelpere. Nøyaktig hva vi kommer til å tilby vil bli presentert grundig på denne hjemmesiden. Men mulighetene er utvilsomt mange! 

Noen vil kanskje vite at jeg i samarbeid med Løvold-familien i Bodø har bygd opp en liten butikk-kjede med navnet Lars Monsen Store. Vi har 5 butikker; i Alta, Tromsø, Bodø, Stavanger og Oslo, i tillegg til selve moderskipet, nettbutikken www.larsmonsen.no. 

Hvis alt går som jeg håper blir det en helt ny Lars Monsen Store på Femund Lodge. Her vil du kunne handle undertøy, mellomplagg, skallbekledning, packrafts, årer, karabinkroker, sårsalver, kokekar, kokeapparater, gass, kniver og mange flere produkter jeg selv har utviklet, testet og godkjent.

Femund Lodge leier ut både packrafter, kanoer og sailyaks, enten turen går inn i Femundsmarka eller på innsjøen Femunden. Vi kan skreddersy turen for deg, enten du er nybegynner eller har mye erfaring. Du kan også leie en guide for ulike turer. Hvert år settes det dessuten opp et begrenset antall villmarkskurs på Femund Lodge.

 

Eller hvorfor ikke leie hele Femund Lodge til ditt eget event, med eller uten undertegnede som vert og foredragsholder? Om ønskelig kan min bedre halvdel, den rutinerte, internasjonale artisten Trine Rein, stå for musikalske innslag eller en hel konsert -- garantert en opplevelse som vil huskes! 

For meg har det alltid vært koselig å komme til den vesle bygda Elgå. Det er viktig at vi klarer å opprettholde det lokale næringslivet. Husk å handle maten for turen din på Nærbutikken i Elgå, besøk nasjonalparksenteret (1 minutt fra butikken), bruk rutebåten Fæmund 2 (eller båttaxi) og sjekk ut hva Femund Nasjonalparkhotell og Båtstø Camping har å tilby av rom, god mat og bobilplasser! 

Det er en del ting som går igjen i alt jeg gjør og står for i forhold til bruken av Femundsmarka og Femunden. Det handler om å etterlate færrest mulig spor. Det handler om å ta vare på naturen, være i ett med den, oppleve den på dens premisser, ikke jobbe mot den på macho vis. Ikke ta sjanser. Å ha det beste utstyret betyr ikke nødvendigvis at du er en dyktig villmarking. Sikkerhet i alt du gjør. Grundig basiskunnskap. Ta vare på turkameraten. Gjør dem rundt deg gode!

En ting er sikkert -- alt er mulig!

August 2020

Villmarkshilsen Lars Monsen

Lars Monsen Femund Lodge, 2446 Elgå, Norway

post@femundlodge.no

Phone: +47 90872222 

  • Twitter Basic Black
  • Black TripAdvisor Icon
  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon

© 2020 Created by Lars Monsen AS

Join our mailing list