top of page

Link til resultater Femundsjakken lynsjakk (trykk på lynsjakk eller hurtigsjakk):

http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=Femund-sjakkenhurtig232023-NordstrandSjakklubb

Link til alle partiene på førstebordet i lynsjakken:

https://view.livechesscloud.com/?fbclid=IwAR3w0zdX2Dawldci9Wl2LVqAIvlFiudpOr5QvJvC4NEKlsiMXLEiTbueP-Y#af95fa33-a9ca-412a-a274-6d98b088702e

Link til live førstebordet hurtigsjakk:

 https://view.livechesscloud.com#91dd8f73-3e5f-462c-af0c-5ad3ed2bc3f0

Velkommen til FemundSjakken Norges Grand Prix fredag 2. juni og lørdag 3. juni 2023

Lars Monsen har spilt sjakk siden han var 6 år gammel, og har i mange år vært medlem av Nordstrand Sjakklubb i Oslo. Nå har han fått med seg klubben som arrangør av en helt ny sjakkturnering som inngår i den landsdekkende Norges Grand Prix-serien, og forhåpentligvis blir denne turneringen en tradisjon - den første helgen i juni hvert år!

Vi har lagt opp til at dette skal bli en sosial happening. En kombinasjon av det å konkurrere, ha det hyggelig med gode venner og nyte naturen! Det spilles to separate NGP-turneringer, en lynsjakkturnering (3 min 2 sek) fredag kveld med start klokken 19.30, og en hurtigsjakkturnering (20 min + 5 sek) lørdag fra klokken 11.00, hvor man kan delta i en eller begge turneringer. Seint lørdag kveld kan man spille mer uhøytidelig sjakk og slappe av med en kald en foran bålet i storlavvoen eller i baren på lodgen eller hotellet. Alle rettigheter og vanlige skjenkeregler.

Søndagen har ikke noe program, annet enn å sove akkurat så lenge man vil og sjekke ut når man vil – eller hvorfor ikke nyte fjellufta på en tur i nærområdet! Femund Lodge ligger i Elgå, der veien slutter og fantastiske Femundsmarka begynner. Hele familien kan være med på helgeturen, og de som ikke spiller sjakk kan bruke tida i den flotte naturen i området. Det er for eksempel mulig å leie kano eller packraft, padle litt og fyre et bål, eller bare gå opp på en av fjelltoppene i nærheten.

Været er akkurat så forutsigbart som det er over alt i norske fjell. Selv om Elgå ligger nede i furuskogen er det et typisk fjellklima her, så ta med vind- og vanntett bekledning hvis du skal på tur. Når det er sagt, været i starten av juni er ofte godt, med sol og milde vinder, og naturen er i den kanskje fineste fasen av året, når våren er over og sommeren er på vei. Det vil være noen snøflekker igjen i terrenget, men fullt mulig å gå til fots. Isen på Femunden går vanligvis en uke eller to i forkant av denne helgen. Fuglelivet er i ferd med å våkne skikkelig, og bamse er ute av hiet...

​Det er kort vei mellom det meste i Elgå. Alle overnattingsstedene og Nærbutikken ligger noen få minutters gange fra hverandre. På Femund Lodge er det også en Lars Monsen Sportsbutikk.

Her melder du deg på en eller begge turneringene:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=Femund-sjakkenhurtig232023-NordstrandSjakklubb

Her bestiller du overnatting (prisene gjelder kun denne helgen):

Femund Lodge: post@femundlodge.no, tlf. 90872222 (etter 1. mai), www.femundlodge.no

Femund Nasjonalparkhotell tlf. 62459543, post@nasjonalparkhotell.no, www.femund.nasjonalparkhotell.no

Båtstø Camping tlf. 95787577, post@batstocamping.no, www.batstocamping.no

Pakkepriser per dobbeltrom både på Femund Lodge og Femund Nasjonalparkhotell hele helgen fra fredag kl.13.00 til sein utsjekk ettermiddag søndag,: 2400,- for hele helgen eller 1200 per natt inkludert frokost. NB: samme pris uavhengig av om det bor 1 eller 2 personer på rommet, så er dere to koster det altså 600 per person per natt.

Pakkepriser på Femund Lodge per hytte hele helgen fra fredag kl.13.00 til sein utsjekk ettermiddag søndag med inntil fire senger: 3200,- (altså 400 kr natta per person hvis dere er 4 stk, inkludert sengetøy, gasskomfyr, kaffetrakter, kjøleskap og ved til vedovn). NB: minimum to personer per hytte, samme pris; 3200,-. Festivaltoalett og toalett/dusj i hovedbygget i umiddelbar nærhet.

Pakkepris helg lavvo på lodgen med inntil tre liggeplasser: 1800,- (altså 300 kr natta per person, NB: ta med sovepose, sengetøy er ikke inkludert. Ved til ildsted er inkludert.) Minimum to personer, samme pris; 1800,-.

Pakkepris teltplass på lodgen med tilgang til toalett og dusj: 200,- per person hele helgen.

De som kommer med bobil eller campingvogn kan leie plass hos naboen Båtstø Camping, fire minutters gange unna. Båtstø Camping har også noen hytter til utleie, priser må sjekkes hos dem. 

Lodgen har seks dobbeltrom (tre med WC og dusj) og tre hytter og to lavvoer med tre-fire senger i hver. Tre festivaltoaletter ute, fire toaletter inne (også dusjer). Pluss at lodgen har store uteområder med teltplasser, 15-20 stk.

Femund Nasjonalparkhotell som ligger rett ved har ca 26 dobbeltrom med dusj og toalett, kafe med mye god lokal mat, samt alle rettigheter.

I hyttene og lavvoene på lodgen, og naturligvis i teltene, er det lagt opp til at man enkelt kan lage sin egen mat, også frokost. Det finnes en Nærbutikk 3 minutters gange unna der folk kan handle sine egne matvarer- flott om du støtter lokalbutikken! Bor du på rom på lodgen eller hotellet er frokosten inkludert, men frokost og alle andre måltider kan også kjøpes separat på lodgen og hotellet -- alternativt kan man lage måltider selv på lodgens uteområde.

Lodgen har en kafe som vil ha åpent fra 08.00 - 02.00, med en meny som passer, med frokost (egg, bacon, bønner, osv), lunsj (burger, pommes frittes, pizza, vafler, osv), samt middag (kjøtt, fisk osv.). Alle rettigheter og vanlige skjenkeregler.

Velkommen til en trivelig helg i Elgå, Engerdal, Innlandet, fire timers kjøring fra Oslo eller Trondheim, 2 timer fra Tynset eller Røros og 1,5 time fra Trysil!

Sjakkrommet1.JPG
Sjakkrom3JPG.JPG
Kafesjakk1.JPG
Gangsjakk.JPG
bottom of page