top of page

FEMUNDSJAKKEN 2024: LYNSJAKK FREDAG 31. MAI-HURTIGSJAKK LØRDAG 1.JUNI

Her melder du deg på lynsjakken fredag 31. mai:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=Femund-sjakkenlyn242024-NordstrandSjakklubb

Her melder du deg på hurtigsjakken lørdag 1. juni:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=Femund-sjakkenhurtig242024-NordstrandSjakklubb

Velkommen til andre utgave av FemundSjakken, som også i år inngår i Norges Grand Prix.

Arrangør er Nordstrand Sjakklubb, samme klubb som Lars Monsen, eier av Femund Lodge, er medlem av. 

Vi har lagt opp til at dette skal bli en sosial happening. En kombinasjon av det å konkurrere, ha det hyggelig med gode venner og nyte naturen! Det spilles to separate NGP-turneringer, en lynsjakkturnering (3 min 2 sek) fredag kveld med start klokken 19.30, og en hurtigsjakkturnering (20 min + 5 sek) lørdag fra klokken 11.00, hvor man kan delta i en eller begge turneringer. Seint lørdag kveld kan man spille mer uhøytidelig sjakk og slappe av med en kald en foran bålet i storlavvoen eller i baren.  Alle rettigheter og vanlige skjenkeregler.

Søndagen har ikke noe program, annet enn å sove akkurat så lenge man vil og sjekke ut når man vil – eller hvorfor ikke nyte fjellufta på en tur i nærområdet! Femund Lodge ligger i Elgå, der veien slutter og fantastiske Femundsmarka begynner. Hele familien kan være med på helgeturen, og de som ikke spiller sjakk kan bruke tida i den flotte naturen i området. Det er for eksempel mulig å leie kano eller packraft, padle litt og fyre et bål, eller bare gå opp på en av fjelltoppene i nærheten.

Været er akkurat så forutsigbart som det er over alt i norske fjell. Selv om Elgå ligger nede i furuskogen er det et typisk fjellklima her, så ta med vind- og vanntett bekledning hvis du skal på tur. Når det er sagt, været i starten av juni er ofte godt, med sol og milde vinder, og naturen er i den kanskje fineste fasen av året, når våren er over og sommeren er på vei. Det vil være noen snøflekker igjen i terrenget, men fullt mulig å gå til fots. Isen på Femunden går vanligvis en uke eller to i forkant av denne helgen. Fuglelivet er i ferd med å våkne skikkelig, og bamse er ute av hiet...

​Det er kort vei mellom det meste i Elgå. Alle overnattingsstedene og Nærbutikken ligger noen få minutters gange fra hverandre. På Femund Lodge er det også en Lars Monsen Sportsbutikk.

Spillested: Femund Lodge, Femundveien 3645, 2446 Elgå. 1,5 times kjøring nord for Trysil, to timer fra Røros, 4 timer fra Gardermoen. Elgå har flere overnattingssteder, et nasjonalparksenter og en nærbutikk som har det du trenger hvis du skal kjøpe inn mat eller drikke til helgen.

Femund Lodge: post@femundlodge.no, tlf. 90872222 (etter 1. mai, send sms så ringer vi opp), www.femundlodge.no Lodgen har fem dobbeltrom (tre med WC og dusj) og tre hytter og to lavvoer med tre-fire senger i hver. Tre festivaltoaletter ute, fire toaletter inne (også dusjer). Pluss at lodgen har store uteområder med teltplasser, 15-20 stk.

I hyttene og lavvoene på lodgen, og naturligvis i teltene, er det lagt opp til at man enkelt kan lage sin egen mat, også frokost. Det finnes en Nærbutikk 3 minutters gange unna der folk kan handle sine egne matvarer- flott om du støtter lokalbutikken! Bor du på rom på lodgen eller hotellet er frokosten inkludert, men frokost og alle andre måltider kan også kjøpes separat på lodgen og hotellet -- alternativt kan man lage måltider selv på lodgens uteområde.

Lodgen har en kafe som vil ha åpent fra 08.00 - 02.00, med en meny som passer, med frokost (egg, bacon, bønner, osv), lunsj (burger, pommes frittes, pizza, vafler, osv), samt middag (kjøtt, fisk osv.). Alle rettigheter, vanlige skjenkeregler.

Pakkepriser per dobbeltrom hele helgen fra fredag kl.13.00 til sein utsjekk ettermiddag søndag, både på lodge og hotell 2400,- eller 1200 per natt inkludert frokost. NB: samme pris uavhengig av om det bor 1 eller 2 personer på rommet, så er dere to koster det altså bare 600 per person per natt!

Pakkepriser på lodgen per hytte hele helgen fra fredag kl.13.00 til sein utsjekk ettermiddag søndag med inntil fire senger: 3200,- (altså 400 kr natta per person hvis dere er 4 stk, inkludert sengetøy, gasskomfyr, kaffetrakter, kjøleskap og ved til vedovn). NB: minimum to personer per hytte, samme pris; 3200,-. Festivaltoalett og toalett/dusj i hovedbygget i umiddelbar nærhet.

Pakkepris helg lavvo på lodgen med inntil tre liggeplasser: 1800,- (altså 300 kr natta per person, NB: ta med sovepose og egen mat, sengetøy og frokost er ikke inkludert. En sekk ved til ildsted er inkludert, 120 kr pr ekstra sekk hvis behov. Samme pris om det er 1 eller 3 personer i lavvoen, men er du aleine kan du altså leie den. Festivaltoalett rett ved siden av, dusj inne på lodgen (inkludert).

Pakkepris teltplass på lodgen med tilgang til toalett og dusj: 200,- per person hele helgen.

Andre overnattingsmuligheter i umiddelbar nærhet av Femund Lodge:

Femund Nasjonalparkhotell tlf. 62459543, post@nasjonalparkhotell.no, www.femund.nasjonalparkhotell.no Femund Nasjonalparkhotell som ligger tre minutters gange unna har ca 26 dobbeltrom med dusj og toalett, kafe med mye god lokal mat, samt alle rettigheter. Ring dem for info om priser og tilgjengelige rom.

Elgåen Søndre Opplevelser, nabogården til Femund Lodge (2 min å gå), har rom for utleie. NB: kommer dere flere fra en klubb kan det være en mulighet å leie "hele kåken" sammen! Ring Jon Arne Arnseth tlf 91838699

Båtstø Camping som ligger fem minutters gange unna Femund Lodge, har 6 koselige hytter med enkel standard, samt plass for deg med bobil eller campingvogn. Ta kontakt med dem for priser og tilgjengelighet. post@batstocamping.no, www.batstocamping.no, tlf 95787577

Sjakkrommet1.JPG
Sjakkrom3JPG.JPG
Kafesjakk1.JPG
Gangsjakk.JPG
bottom of page