top of page

2023

Nytt av året er tilbudet om å oppleve Femundsmarka nasjonalpark med hundespann! Det skjer i mars, om enn i begrenset omfang. Det vil også være mulig å booke turer med hundespann både før og etter mars måned, men da vil turen gå andre steder i Femundsmarka, altså ikke inn i nasjonalparken. Har du ikke prøvd det, så vil du ikke angre om du prøver, det er en fantastisk naturopplevelse i tett samvær med hundene!

Vi kommer også arrangere isfisketurer til Volsjøen, et populært røyevann en drøy mil fra Elgå. Du blir fraktet fram og tilbake, og kan nyte en god middag, bålkaffe og noggå attåt på lodgen. Er du interessert i dette, så send oss en epost til post@femundlodge.no. Vi kommer til å se an snøforholdene, og legge ut tilbud når forholdene er gode, så følg med her og på Facebook.

Etter at isen har lagt seg på Femunden vil scooter-traseen fra Sømådalen åpne, og vi regner med at lodgens kafe og sportsbutikk kan ha åpent i helgene, slik det har vært de to siste vintrene. Vi må bare se an strømpriser og mulig bemanning – men vi er innstilt på å få det til!

Så en skikkelig gladsak for alle sjakk-interesserte – FemundSjakken arrangeres den første helgen i juni, og vi satser på at det blir en ny tradisjon! Arrangør blir Nordstrand Sjakklubb, som jeg selv har vært medlem i gjennom mange år. Det blir to turneringer som inngår i Norges Grand Prix, en lynsjakkturnering fredag kveld, og en hurtigsjakk-turnering lørdag. Pluss masse sosialt samvær. Hele familien kan være med, og de som ikke spiller sjakk kan få seg en flott tur i den fantastiske naturen som omgir Elgå.

Vi skal fortsette med konserter, men kommer til å fokusere på en langhelg i stedet for tre forskjellige lørdager. Midtsommer på Femund Lodge blir det uansett, i en eller annen form, selv om kulturbransjen er i knestående. Det innebærer konserter og muligens annet innhold. Les mer om det under egen fane.

Vi har ikke satt opp noen kurs eller guidede turer i år, men understreker at dersom det er en gruppe som ønsker et slikt opplegg, så skal vi gjøre det vi kan for å få det til. Jeg får det så travelt på annet hold denne sommeren at jeg velger å nedprioritere egen aktivitet akkurat når det gjelder kurs og guidede turer – selv om nettopp disse turene er de som blir fulltegnet først.

Ellers blir driften som vanlig, med sportsbutikk, kafe, overnattinger, båttaxi og enkelte opplegg for firmaer. Vi ønsker deg hjertelig velkommen innom!

Lars Monsen, 4. november 2022

bottom of page